Studiekeuzeadvies

Uw leerlingen zitten in het examenjaar. Zij staan nu voor hun studiekeuze. Ookal zo een belangrijke keuze voor hen. De Studie Gedrags Analyse (SGA) kan uw leerlingen helpen om bewust een goede studiekeuze te maken, zodat zij ook in hun studiejaren gemotiveerd en zelfverzekerd zijn en uitzicht hebben op een goede baan.

Studie gedrags analyse (SGA)

De SGA analyseert de scholier op twee onderdelen: gedrag en interesse. Uit de gedragsanalyse blijkt waar je goed in bent en welke natuurlijke kwaliteiten je bezit. De interesseanalyse maakt helder wat je belangrijk vindt. Deze twee analyses worden aan elkaar gekoppeld en in een persoonlijk gesprek met je besproken door de adviseurs van Stivako Educatie.

Gedrag geeft inzicht in de natuurlijke talenten van een leerling, deze zet de leerling automatisch in om zijn/haar doelen te bereiken. 

Interesse helpt om werkzaamheden die de leerling interessant vindt te koppelen met een interessegebied, waardoor er meer inzicht is in de totale interesses van de leerling.

Studiekeuzeadvies, de koppeling van het gedragsrapport en het interesserapport van de leerling. De koppeling wordt vertaald naar opleidingen. Deze opleidingen passen het best bij de combinatie van de natuurlijke talenten en interesses van de leerling.

Meer informatie over de gedragsanalyse, interesseanalyse en het studiekeuzeadvies

Uzelf als gedragsadviseur? Wij leiden u graag op!

U kunt hier het contactformulier invullen voor meer informatie over de opleiding.