Profielkeuzeadvies

Uw zoon/dochter is inmiddels twee jaar middelbare scholier. Hij/zij moet in het derde jaar een schoolprofiel kiezen dat gedeeltelijk de richting van zijn/haar toekomst bepaalt. De uitkomst van deze keuze is ontzettend belangrijk!

U bent nauw betrokken bij deze keuze. U weet wat de profielen inhouden, maar welk profiel past nou bij uw kind? Belangrijk is het antwoord op de vragen: Waar is uw kind goed in? Wat vindt hij/zij leuk en interessant? De profielgedragsanalyse geeft het antwoord op deze vragen. Het antwoord op deze vragen leidt tot het bewust kiezen van het schoolprofiel gericht op de toekomst van uw kind.

Profiel gedrags analyse (PGA)

De profielgedragsanalyse is opgebouwd uit de gedragsanalyse (SPA) en een specifieke interesseanalyse. Uit de gedragsanalyse wordt duidelijk waar uw kind goed in is, welke natuurlijke kwaliteiten hij/zij bezit. De interesseanalyse geeft meer achtergrondinformatie over de wat uw kind interesseert en belangrijk vindt. Deze twee analyses worden aan elkaar gekoppeld en geanalyseerd door een van onze adviseurs. Vanuit onze visie geeft de vertaling van deze koppeling de beste indicatie voor een passend schoolprofiel gericht op de toekomst van uw kind. Er wordt rekening gehouden met de cijferlijst van uw kind en de profieleisen van de middelbare school waar uw kind onderwijs volgt (indien beschikbaar).

Een juiste profielkeuze, het profiel dat het best past bij de natuurlijke kwaliteiten en interesses van uw kind, leidt tot een gemotiveerde scholier die in zijn/haar schoolcarrière successen ervaart. Successen die belangrijk zijn voor het zelfvertrouwen van uw zoon/dochter en bijdragen aan een succesvolle studie carrière.

Hoe werkt de PGA?

Na aanmelding ontvangt u twee links, één voor elke analyse. De gedragsanalyse wordt eerst uitgelegd, waarna u 24 keer een set van 4 woorden te zien krijgt. De woorden worden uitgelegd. Op de eerste regel geeft uw kind aan welk woord het meest van toepassing is op zichzelf. Op de tweede regel geeft uw kind aan welk woord het minst van toepassing is. Voorbeeld: zie blok rechterzijkant (Vergroot het voorbeeld door erop te klikken.) De interesseanalyse is een vragenlijst. Na invulling van beide analyses wordt er contact met u opgenomen om een gesprek te plannen.

Het gesprek

In het gesprek met een van onze adviseurs wordt het profielkeuzeadvies geformuleerd. Het gesprek is ontzettend belangrijk. Onze adviseur maakt de gedragsanalyse inzichtelijk voor u en uw kind. Zo worden u en uw zoon/dochter zich bewust van zijn/haar natuurlijke kwaliteiten. Het is heel belangrijk dat uw kind zich herkent in de gedragsanalyse, dat hij/zij bevestigt dat hij/zij op papier staat beschreven. Vervolgens wordt de interesseanalyse behandeld. De inbreng van uw kind geeft verdieping op de interesseanalyse dat ervoor zorgt dat er een zeer persoonlijk profielkeuzeadvies kan worden gegeven. Het profielkeuzeadvies ontvangt u na het gesprek ook digitaal, zodat u het altijd kan nalezen.

Het gesprek vindt plaats bij u thuis, of op het kantoor van Stivako Educatie te Amstelveen.

Wat kost het?

U kunt ook digitaal, zonder gesprek, een profielkeuzeadvies ontvangen. Deze versie van profielkeuzeadvies is ook vertaald vanuit de koppeling van de twee analyses (SPA en interesse). Wij raden deze versie niet aan, omdat het gesprek gelegenheid geeft om te checken of uw zoon/dochter op papier staat. Het is heel belangrijk dat uw zoon/dochter zich herkent in het rapport en bevestigt dat hij/zij voor minimaal 80% accuraat is beschreven. Daarnaast mist de input van uw kind en de interactie tussen onze adviseur en uw zoon/dochter mist (dit kan alleen middels een gesprek). Het gesprek stelt onze adviseur in staat om het profielkeuzeadvies zo specifiek mogelijk te formuleren.

Wij adviseren u dan ook een van de versies met gesprek aan te vragen. 

Hoe helpt de analyse mij als ouder?

Uw kind zit middenin een zeer belangrijke periode van zijn/haar leven. Hij/zij ontwikkelt van een kind in een puber en vervolgens wordt hij/zij gezien als volwassene. Hij/zij begeeft zich dus op het pad naar volwassenheid. Tijdens deze ontwikkeling moet uw kind zeer belangrijke keuzes maken. U kunt uw kind in tijdens deze keuzes beter begeleiden met de PGA als hulpmiddel. De analyse is toegankelijk, gemakkelijk in gebruik, effectief en geeft een accuraat beeld van het geschikte schoolprofiel voor uw kind. Uw kind kan daarnaast ook beroep op u doen als hij/zij op het punt staat om zijn/haar profielkeuze te maken.

Hoe vraag ik de analyse aan?

U kunt de analyse aanvragen door hier op Aanmelden Analyse te klikken. Na de aanvraag ontvangt u via de email twee links. Via deze links bereikt u de analyses.

Meer informatie?

Meer informatie of heeft u vragen? Bel ons: 020 – 543 55 20 of maak gebruik van het contact-formulier om meer informatie te vragen.

De leveringsvoorwaarden vindt u hier.