Profielkeuzetest

Het belangrijkste kantelpunt op de middelbare school is de profielkeuze. De Profiel Gedragsanalyse (PGA) is een profielkeuzetest om scholieren (en scholen) te helpen met het kiezen van een schoolprofiel en uit te dagen na te denken over hun toekomst.  

De PGA analyseert de scholier op twee onderdelen: gedrag en interesse. Uit de gedragsanalyse blijkt waar je goed in bent en welke natuurlijke kwaliteiten je bezit. De interesseanalyse maakt helder wat je belangrijk vindt. Deze twee analyses worden aan elkaar gekoppeld en in een persoonlijk gesprek met je besproken door de adviseurs van Stivako Educatie. 

Gedrag

De analyse van gedrag neemt ongeveer tien minuten in beslag. Bij deze test krijg je 24 keer een set van vier woorden te zien. Op de eerste regel geef je aan welk woord het meest op jou van toepassing is. Op de tweede regel geef je aan welk woord het minst van toepassing is. Meer informatie over de gedragsanalyse.

Zo krijg je inzicht in je natuurlijke talenten, dus de talenten die je automatisch inzet om je doelen te bereiken.   

Het INT-Festival

Om je interesse helder te krijgen, hebben we het zogeheten INT-Festival in het leven geroepen. Op dit fictieve festival draag je een dag lang de verantwoording voor bepaalde activiteiten, die je zelf mag rangschikken op volgorde van belangstelling. Denk bijvoorbeeld aan festivalverslag voor de lokale televisie, assisteren bij de EHBO-post, bodemonderzoek, psychologische spelletjes ontwikkelen, technische snufjes bedenken, etc. Meer informatie over de interesseanalyse.

Op die manier komen spelenderwijs je interesses boven water wat betreft werkgebieden en activiteiten.

Gesprek

Na het invullen van de analyses wordt een afspraak gepland voor het persoonlijke gesprek. Eerst bespreken we het gedragsrapport dat is opgebouwd uit vier profielfactoren: Daadkrachtig, Inspirerend, Stabiel en Correct (DISC). Met het interesserapport gaan we vervolgens de diepte in. Meer informatie over het gesprek.

Tot slot geeft onze adviseur advies voor een passend schoolprofiel. Hierbij houden we rekening met je cijferlijst van uw kind en de profieleisen van de school waar je volgt. Dit advies wordt ook digitaal verstuurd. 

PGA aanvragen?

Wil je de PGA aanvragen? Klik hier!

Bekijk hier een voorbeeldpagina van het gedragsrapport en het interesserapport.