Opnieuw studeren?

Je begon vol goede moed aan je toekomst, maar de studie is niet wat je er van had verwacht. Allerlei gedachten schieten door jouw hoofd… ‘Hoe kan het dat ik mij zo vergist heb in de opleiding?’ ‘Heb ik niet goed genoeg mijn best gedaan?’  ‘Als ik stop, dan faal ik’. ‘Als ik niet verder ga met deze studie, bouw ik een studieschuld op’. Wees gerust, er spelen meer factoren een rol bij het maken van de juiste studiekeuze.

Overweeg je toch te stoppen met je huidige studie?

Doe dan eerst de Studie Gedrags Analyse (SGA)!

De SGA is opgebouwd uit de gedragsanalyse (SPA) en een interesseanalyse. Uit de gedragsanalyse wordt duidelijk waar jij goed in bent, welke natuurlijke kwaliteiten jij bezit. De interesseanalyse geeft jouw interesses weer en geeft meer achtergrondinformatie over wat jij belangrijk vindt. Deze twee analyses worden aan elkaar gekoppeld en geanalyseerd door een van onze adviseurs. Vanuit onze visie geeft de vertaling van deze koppeling de beste indicatie voor een passend studiekeuzeadvies. Dit inzicht helpt jou bij het nemen van onderbouwde beslissingen over je toekomst, waardoor je vol vertrouwen realistische studiedoelen kunt stellen.

De analyse gaat uit van jouw natuurlijke kwaliteiten. Studies die bij deze kwaliteiten passen worden geadviseerd, rekening houdend met jouw interesses en het eerder gekozen schoolprofiel. Een juiste studiekeuze, een studie die past bij jouw natuurlijke kwaliteiten en interesses zorgt ervoor dat jij gemotiveerd jouw studie doorloopt, nog tijd voor andere leuke dingen hebt én successen behaald. Dat is een goed begin van een succesvol leven als volwassene! 

Hoe werkt de SGA?

Na aanmelding ontvang jij twee links, één voor elke analyse. De gedragsanalyse wordt eerst uitgelegd, waarna je 24 keer een set van 4 woorden te zien krijgt. De woorden worden uitgelegd. Op de eerste regel geef je aan welk woord het meest van toepassing is op jou. Op de tweede regel geef je aan welk woord het minst van toepassing is. Voorbeeld: zie blok rechterzijde (Vergroot het voorbeeld door erop te klikken.) De interesseanalyse is een vragenlijst. Na invulling van beide analyses wordt er contact met jou opgenomen om een gesprek te plannen.

Het gesprek

In het gesprek met een van onze adviseurs wordt het studiekeuzeadvies geformuleerd. Het gesprek is ontzettend belangrijk. Onze adviseur maakt de gedragsanalyse inzichtelijk voor jou. Je wordt bewust van jouw kwaliteiten. Het is heel belangrijk dat jij je herkent in de gedragsanalyse. Vervolgens wordt de interesseanalyse behandeld. Jouw input geeft verdieping op de interesseanalyse dat ervoor zorgt dat er een zeer persoonlijk studiekeuzeadvies kan worden gegeven. Inzicht in jezelf helpt jou bij het nemen van onderbouwde beslissingen over je toekomst, waardoor je vol vertrouwen realistische studiedoelen kunt stellen.Het studiekeuzeadvies ontvang je na het gesprek ook digitaal, zodat je het altijd kan nalezen.

Het gesprek kan bij jou thuis plaatsvinden, of op het kantoor van Stivako Educatie, te Amstelveen.

Hoe vraag ik de analyse aan?

Kom door middel van deze analyse erachter welke studie past bij jou en schrijf je daar dan voor in. Je kunt de analyse aanvragen door hier op Aanmelden Analyse te klikken. Na de aanvraag ontvang je via de email twee links. Via deze links bereik je de analyses. Ben je minderjarig? Vraag dan eerst toestemming aan jouw ouders.

De SGA haalt jouw twijfels weg!