Middelbare school

Stivako Educatie gebruikt een gedragsanalyse in combinatie met een interesseanalyse om te adviseren bij profiel- en studiekeuze. Met als doel om scholieren hun sterke punten en talenten te laten herkennen, zodat ze in hun kracht kunnen leren en werken. Hieronder leest u hoe de schoolleiding en hun teams op meerdere manieren kunnen profiteren van onze gedragsanalyses.  

Voor decanen/mentoren

Onze analyses ondersteunen niet alleen leerlingen bij het kiezen van het juiste profiel of de goede studie, ook in de klas kan een gedragsanalyse baat hebben. 

Ga maar na, wanneer evident is wat de persoonlijkheidskenmerken zijn van leerlingen, kunt u leerlingen bewust maken van bepaald gedrag. Zodra leerlingen weten wat hun waarden en sterke punten zijn, kunnen ze ook duidelijker maken wat ze willen. Daarnaast kunt u onderwijstechnieken veel meer op maat maken voor de verschillende karakters in de klas. 

Daarnaast hebben wij workshops ontwikkeld die klassikaal of leerjaarbreed gegeven kunnen worden, waarbij interactie voorop staat. Ook is er sinds begin 2016 een quick scan, die inzicht geeft in welk gedrag het meest dominant is bij de individuele leerling. De quick scan wordt aangeboden met lesmateriaal om klassikaal en persoonlijk effectief met de leerlingen in de klas gedrag bespreekbaar te maken.

Met onze tools krijgt u boven tafel waarom leerlingen op een bepaalde manier reageren en waarom een leermethode bij de ene leerling meer effect heeft dan bij de andere.

Meer informatie over de tools

Voor de schoolleiding

We gaan het hier niet eens hebben over werkdruk op scholen. Maar wel over hoe u en uw teams de beschikbare tijd efficiënter kunt gebruiken. De gedragsanalyse van Stivako Educatie meet competenties van uzelf of medewerkers.

De groep krijgt inzicht in het profiel van elk teamlid; waarom ze de dingen doen zoals ze het doen. Zo optimaliseert u samenwerking, wordt ingezoomd op communicatie en eventuele knelpunten en wordt helder welke functie het best past bij uw medewerkers. Daarnaast wordt in het rapport gekeken welke teameigenschappen aanwezig zijn en welke missen. Kortom, een snel instrument - analyse aan de hand van vragenlijst duurt 10 minuten - dat inzicht geeft in talenten, groeipotentie en carrièremogelijkheden van uzelf en uw medewerkers. 

U kunt de gedragsanalyse ook inzetten om de individuele medewerkers te coachen. Met de basis rapportage beschikt u over een gedragsprofiel van de persoon waarin sterkten en mogelijke beperkingen, wijze van communiceren, motivatoren, de grootste vrees en het gedrag onder druk naar voren komen. Op basis van de gedragsanalyse kunnen wij diverse aanvullende rapportages opstellen. De gedragsanalyse kan namelijk ook worden ingezet in een werksituatie. Stivako-Educatie is gecertificeerd voor het toepassen van deze methode en het uitvoeren van deze gedragsanalyse.

Meer informatie over de gedragsanalyse.

Meer informatie?

Maak gebruik van het contact-formulier om meer informatie te vragen.
De leveringsvoorwaarden vindt u hier.