Wat ik erg prettig vind aan de aanpak van STiVAKO  Educatie is dat er naast aandacht voor de belangstelling van de scholier ook aandacht is voor het persoonlijkheidstype. Door die beide onderzoekn naast elkaar te leggen komt er een advies uit dat  op maat gemaakt is

Ineke Schippers, moeder van Anna (2015) en Nele (2016) VWO.

(Anna studeert inmiddels aan de universiteit, een opleiding die door STiVAKO Educatie is geadviseerd). 

 

Via 4STRAX is door het bureau Stivako Educatie een gedrags- en interesse analyse afgenomen m.b.t. een vervolgstudie voor mijn dochter die in het examenjaar van de HAVO zit. Na aanmelding wordt een link doorgestuurd die thuis gemaakt kan worden. Binnen drie werkdagen hadden wij een afspraak om het rapport te bespreken. De uitslag werd goed stapsgewijs uitgelegd en het bureau nam er echt de tijd voor. Ik herkende mijn dochter geheel in beide analyses. Adviezen en tips voor een vervolgopleiding werden goed besproken. Resultaat is dat zij nu kan kijken naar een vervolgopleiding die bij haar past en waar haar kansen liggen. Ik ben heel tevreden hoe Stivako Educatie dit heeft uitgevoerd en raad hun dan ook aan bij anderen.

Maddy Bakker, moeder van Tessa uit 5 HAVO

 

Afgelopen vrijdag hadden onze zoon en ik het gesprek bij Stivako. We zijn er allebei tevreden met het resultaat vandaan gekomen. De adviseur van Stivako Educatie, Leanne, heeft verstand van zaken en wist zowel onze zoon als mij te boeien. Het persoonlijkheidsprofiel dat geschetst werd, klopt ook goed. Na het weekend krijgen we het studieadvies per mail. Van de studies die uit de computer, de SGA-tool, waren gerold en die we bespraken waren er toch wel een behoorlijk aantal waar we zelf nooit opgekomen waren of waar we zelfs nog nooit van gehoord hadden.

Het is voor onze zoon denk ik heel zinvol geweest te praten over hoe hij in elkaar zit en te beseffen dat hij daarmee verder kan in een studie en in de maatschappij. Natuurlijk hadden wij als ouders daar met hem al regelmatig gesprekken over gehad maar het horen van een ander - een professional met kennis die tijd en aandacht voor je heeft - helpt daar zeker bij. 
Kortom, een goed ervaring!

Mevrouw van der Sluis, moeder van zoon uit 6VWO

 

Verhelderend. Als ouder zie ik meer het privé kind. Na het gesprek heb ik het idee dat ik meer mee kan denken over wat er bij Iris past. 

Mevrouw Huijkman, moeder van Iris uit 5HAVO.