Huiswerkbegeleidingsbureaus

Als huiswerkbegeleider biedt u gerichte begeleiding en brengt structuur en regelmaat aan in het huiswerk. U helpt daarbij met het wegwerken van achterstanden en het leren van praktische studievaardigheden. Om de individuele scholier zo goed mogelijk te helpen, biedt u veel persoonlijke aandacht. Kennis hebben van de motivaties en het gedrag van de leerling is dus erg belangrijk. De gedragsanalyse die wij gebruiken maakt dit inzichtelijk voor u.

Gedragsanalyse

Het afnemen van de gedragsanalyse kan u accuraat inzicht geven in het gedrag van de scholier. Het biedt inzicht in het persoonlijke leerproces van de scholier, in zijn of haar kwaliteiten, motivatoren en beperkingen. Dit inzicht biedt u als huiswerkbegeleider handvatten om de begeleiding toe te passen op de persoonlijke behoeftes van de scholier. U kunt uw huiswerkbegeleiding nog effectiever, efficiënter en persoonlijker inrichten. U kunt de gedragsanalyse zelf aanbieden of dit in het beheer van Stivako Educatie laten.

motivatie, communicatie, leerstijl

Als u weet wat de individuele scholier motiveert, kunt u uw manier van begeleiden zo aanpassen dat de scholier gemotiveerd zijn/haar huiswerk maakt. Als u weet op welke manier de leerling het liefst communiceert, kunt u tijdens uw begeleiding op die manier communiceren. De scholier focust zijn/haar aandacht beter  en onthoudt uw uitleg beter. U ontdekt wat de meest optimale manier van leren is voor de scholier. De ene leerling leert door zelf te doen, de andere leerling leert het best door een voorgeschreven stappenplan te volgen. Weer een andere leerling zal de opdracht willen visualiseren voor zijn/haar begrip. Er zijn ook leerlingen die eerst het nut van een opdracht moeten inzien, willen zij gemotiveerd aan de slag gaan.

Daarnaast wordt voor u helderder of de leerling van nature gedetailleerd is of juist niet, of de leerling goed kan plannen of juist heel impulsief is. De ene leerling kan zich lange tijd concentreren op één aspect terwijl de andere leerling na een aantal minuten alweer afgeleid is. Uw begeleiding kunt u dus zo inrichten dat de natuurlijke kwaliteiten van de leerling worden aangesproken. U kunt ook de minder sterke punten van de leerling aanpakken door hiervoor een plan op te stellen en dit bespreekbaar te maken.

Afspraak maken? 

Wilt u een afspraak maken voor meer informatie? Neemt u dan contact met ons op.